X2000

Efter att ha blivit tillkallad till en intervju i Karlshamn till BTH (Blekinge Tekniska Högskola), så bar det av klockan 05.00 på morgonen för att hinna i tid (12.00). Och smart som jag är, som har vänt upp och ner på dygnet så kunde jag inte somna förrän 01.45 och var tvungen att vakna 2 timmar senare. Jag hann alltså inte hamna i en riktig REM sömn, utan var halv-pigg! Hoppade upp ur sängen, sprang in (gick in...) i köket, öppnade skafferiet. Fram med Cherioos (stavas det så?) och in i kylskåpet, fram med mjölken! 2 koppar kaffe till det här och Omega-3 (piller/tablett). Hade hunnit tvätta kläder, eller snarare morsan hade tvättat kläder som jag skulle ha på mig! Rena och väldoftade kläder, fint det...! På med deo, GO!

Vi började åka och det var redan ljust, som vanligt under sommartiden! Skönt faktiskt. Och denna gång tog jag t o m skivor som man kunde peppa i bilen, så man slapp höra allt slisk och slask på radion.

Efter att ha kommit in i Nyköping började batteriet lysa rött i panelen och pappa was like this: "WTF?" Han började ana odåd och tvivlade på om vi skulle klara hela bilresan ända ner till Karlshamn - Och HEM igen! Vi körde vidare, stannade vid någon random Shell mack där en jävla massa lastbilar stod för alla chaffisar som behövde paus. Vi kollade om det var något fel, men okunnig som jag är när det gäller motorer stod jag bara där som ett fån med snus under läppen och vattenflaska. Pajas!

Bilen verkade fungera "normalt", så vi körde vidare!

Närmare mot Linköping började bilen krångla något igen, hackade sig fram liksom, men gick snart över.

Vi når Kalmar, vi kör förbi Kalmar, men bara någon enstaka mil. Vi hamnar nånstans i ingenstans (Halltorp?) och biljäveln dör! - Oh no!

Ut med varningstriangeln och sedan njuta av solen som sken, stekigt... Pappsen kollar upp problemet och misstänker att generatorn inte fungerade som den skulle och därav dog batteriet i bilen. Gamla Forden (årsm -96)

Pappa ringer bärgaren och here we go! Vi får åka tillbaka med bärgaren till Kalmar för att sedan lämna bilen till närmsta Ford-verkstad. Och vad fan händer nu undrade både jag och farsgubben? Hinner vi till Karlshamn från Kalmar under timmen? No way!

Fick ringa BTH's rektor och förklarade läget. Han var givmild och förstod precis och erbjöd en ny intervjutid.

Efter en stund började vi fundera på vad i H*LVETE vi skulle göra i Kalmar på en TORSDAG? Ja ja! Vi fick skjuts in mot Kalmar centrum av bärgaren och letade sedan upp en uteserverning (tog 1 min), varenda jävla krog/pub hade ju uteservering, så vi fick beslutsångest över vart fan vi skulle sätta oss. Men ja, vi satt oss nånstans, på torget. Beställde en Miller (of course), och farsan nå' jävla tramsig bira. Blev lullig roligt nog, hade ju ätit sågspån och druckit utdrivande vätska till frukost.

Började sms:a med folk och förklara läget lite halvt-som-halvt. :> Sedan försökte jag och pappa att klura ut vårat nästa move. Vi stack ner till buss- och tågstationen för att kolla biljettpriserna hem till Tälje igen. Över 2 jävla K så skulle två biljetter kosta inom den närmsta tågtiden, så blev ett HELL NO!

Vi gick tillbaka till Torget för att sedan hitta nånstans att käka. Farsan blev sugen på att glo på matchen mellan Argentina och Korea - Så blev ju självklart O'learys. Beställde en cola och deras "VM-lunch" som var HELT jävla underbar för övrigt, dog lite inombords!

Vi satt kvar på O'learys så länge vi orkade för att döda tid, men tröttnade rätt snabbt. Vi gick runt i cirklar i Kalmars stan och fattade ingenting, vad fan skulle vi göra nu?

Vi gick tillbaka till stationen och hittade helt plötsligt ett rimligt biljettpris hem igen! Beställde biljetter, done! Gick tillbaka till torget (och nu minns jag fan inte vad vi gjorde förutom att jag köpte (pappa betala) en ny plånbok), sjukt nice då min äckliga tattiga plånbok inte ens är värd att ha.

Vi försökte döda tid genom att facebooka på mobilerna, läsa Aftonbladet, dricka kaffe och snacka skit medan vi väntade på tåghelvetet som skulle gå kl 19.03 till Alesta Station och sedan därifrån till Södertälje Syd med X2000.

Finally! Spräckte min X2000-oskuld... Endast åkt pendel- och regionaltåg innan. Nakno babo!

X2000-resan var skitseg och man ville bara hem. Mobilen var död och man försökte underhålla sig själv på bästa sätt genom att bläddra igenom Aftonbladet femton gånger innan man ville elda upp hela skiten. Fick underhålla mig genom att glo på brudarnas arslen som gick förbi i gången på tåget (desperate times desperate measures). Gick sedan till Bistron på tåget för att beställa kaffe åt farsan, en Cola Zero och vatten åt mig själv! Klunk, klunk, runk. Blev såklart jävligt pissnödig och att pissa på X2000ens toalett under färd i 200 km/h är inge höjdare. Som att pissa när man är svinfull! Men gick bra ändå, God Aim! CS tider... Haha! Dör ju. Hur som helst, är äntligen HEMMA och skrivit det här jävla blogg inlägget nu så jag slipper förklara detta tvåhundra gånger för allt och alla. Sängdags nu, stick! :*


RSS 2.0